iulie 20, 2024
INSTALARE GPL

Apelați la specialiști în instalare GPL pentru autoturism!

Cel mai bine este să începem aventura cu gazul auto în cap. De ce? Pentru că acolo trebuie să luăm o decizie cu privire la această mișcare. Odată ce vom face acest lucru, vom fi practic de neoprit în atingerea acestui obiectiv.

Următorul pas este să contactați o companie de încredere, specializată în furnizarea de kituri pentru instalarea sistemelor de gaz auto. Asistența tehnică va potrivi cu siguranță sistemul GPL cu mașina dvs., ținând cont chiar și de cel mai mic detaliu.

Odată cu întregul proces de instalare a unui astfel de kit, merită să cunoașteți mai bine această ”creatură”. Mai întâi, să cunoaștem componentele care alcătuiesc întregul sistem.

Prima parte este controlerul electronic. După cum sugerează și denumirea, acest dispozitiv controlează întregul sistem și este creierul operațiunii.

Al doilea element foarte important este reductorul. Rolul său este de a scădea presiunea gazului și de a o furniza în mod liniar la injectoare.

Injectoarele reprezintă o altă piesă foarte importantă a instalației. Le montăm pe colectorul de admisie, iar sarcina lor este să alimenteze cilindrii cu combustibil.

Următoarea piesă este filtrul de gaz. Sunt două în întregul sistem, unul în fața reductorului (filtru de fază lichidă) și celălalt în fața injectoarelor (filtru de fază volatilă). Sarcina lor este de a curăța gazul de orice impuritate care ar fi rămas în el, de ex., după transportul în cisterne.

La capătul sistemului, avem un rezervor de gaz și o multivalvă. Sarcina lui este pur și simplu de depozitare. Al doilea dispozitiv, la rândul său, are mai multe funcții. Cele mai importante sunt întreruperea alimentării cu gaz a restului sistemului în cazul unui accident sau a altei situații periculoase. A doua funcție importantă este măsurarea nivelului de GPL din rezervor.

Întregul sistem, desigur, este format din multe alte componente, precum cuplaje, țevi, furtunuri, dar cele mai importante elemente au fost menționate mai sus.