iulie 20, 2024
stalpi delimitare

Importanta stalpilor de delimitare in siguranta rutiera

 

Exista diverse situatii in care siguranta soferilor este pusa in pericol. De exemplu, lucrari stradale care necesita redirectionarea vehiculelor sau anumite daune cauzate de evenimente naturale care afecteaza circulatia rutiera. Situatiile de acest fel trebuie cumva semnalizate pentru a preveni accidente.

Aici ne sar in ajutor diverse tipuri de stalpi delimitare stradali comercializati in functie de scopul acestora. De pilda, exista stalpi conceputi special pentru delimitarea accesului pietonal, altii sunt fie flexibili, fie cu talpa si au scopul de a delimita traficul. Mai exista si stalpi cu talpa lamelara care sunt folositi pentru ghidarea traficului. Dar in ce situatii pot fi de fapt utilizati acesti stalpi stradali? Iata cateva dintre ele!

  1. Delimitarea zonelor cu trafic auto de cele pietonale

Sa presupunem ca un anumit drum este in constructie, iar zona accesibila pentru pietoni fie este avariata, fie inca nu a fost delimitata cum trebuie. In aceasta situatie, muncitorii vor folosi stalpi flexibili pentru delimitarea traficului pentru a oferi pietonilor un spatiu sigur si pentru a preveni posibile accidente.

Acesti stalpi au, de obicei, o inaltime de 750 milimetri si sunt dintr-un material plastic extrem de flexibil. Din acest motiv, daca o masina trece peste un stalp, acesta nu se va deteriora, ci doar va reveni in pozitia initiala. In plus, acesti stalpi delimitare sunt echipati cu niste benzi cu grad ridicat de retro-reflexie pentru a fi vizibili si noaptea.

  1. Delimitarea zonelor pentru ciclisti

Aceiasi stalpi de delimitare mentionati mai sus pot fi folositi si pentru a delimita zonele pentru masini de zonele pentru ciclisti. La randul lor, zonele pentru ciclisti pot fi delimitate de zonele pentru pietoni, intrucat accidentele survenite pe pistele pentru ciclisti sunt destul de frecvente. Acesti stalpi de delimitare vor servi drept bariera pentru pietonii care fie se grabesc sa treaca peste zona pentru ciclisti, fie merg pe pista fara sa-si dea seama ca influenteaza traficul.

  1. Ghidarea traficului

Uneori, stalpii de delimitare sunt utilizati si pentru a ghida traficul intr-un mod cat mai sigur. Pentru aceasta situatie, specialistii folosesc stalpi cu talpa lamelara pentru ghidare. Acestia au o rezistenta mai scazuta fata de stalpii flexibili sau cu talpa pentru delimitarea traficului, motiv pentru care pot fi folositi doar pentru ghidare.

Acesti stalpi au o inaltime de 815 milimetri si o banda rosie pe o parte si una alba pe cealalta, ambele fiind reflectorizante. Stalpii cu talpa lamelara pentru ghidare pot fi montati la intersectii, pe parapete sau pe poduri.

  1. Delimitarea zonelor de lucru

Stalpii de delimitare sunt extrem de utili in delimitarea zonelor de lucru, in special pe autostrazi, unde masinile conduc cu o viteza mai mare. In aceasta situatie, ar putea fi folositi stalpii flexibili care se utilizeaza si in delimitatea zonelor cu trafic pietonal de zonele cu trafic auto.

Acesti stalpi delimitare au la baza un suport de fixare din material plastic, precum si un sistem de fixare. Stalpii flexibili au 750 milimetri si un diametru de 75 milimetri, pe cand suportii de fixare au inaltimea de 30 milimetri. Acesti stalpi mai sunt echipati si cu doua benzi din folie reflectorizanta de 50 milimetri pentru a spori vizibilitatea pe timpul noptii.

 

Crezi ca ai nevoie de stalpi delimitare pentru afacerea ta? Contacteaza chiar acum VESTA-magazinonline.ro!