iunie 21, 2024
La ce specificatii tehnice trebuie sa fii atent cand cumperi o bicicleta eliptica

La ce specificatii tehnice trebuie sa fii atent cand cumperi o bicicleta eliptica?

Daca ai decis sa cumperi o bicicleta eliptica pe care sa o folosesti acasa, va trebui sa tii cont de cateva aspecte. Vei gasi acest aparat fitness in diverse modele, cu volanta in fata sau in spate si cu parametri variati si, daca vei sti despre ce este vorba, alegerea nu va mai fi atat de dificila si vei obtine exact ceea ce ti se potriveste mai bine.

Criterii de alegere a unei biciclete eliptice

Nivelul de rezistenta

Daca vei alege un model de eliptica cu niveluri de rezistenta diferite, vei putea executa o gama mult mai diversificata de exercitii. Este ca si cum cum ai avea o bicicleta cu mai multe viteze. Chiar daca acesta nu este un indicator al calitatii noului tau aparat fitness, merita sa ai mai multe optiuni in ceea ce priveste nivelul de rezistenta!

Volanta

Greutatea volantei este un alt aspect important. Aceasta se reflecta in nivelul de rezistenta, dar si in fluiditatea rularii unei biciclete eliptice. Cu cat greutatea volantei este mai mare, cu atat va fi mai bine! Chiar daca acest lucru va face ca bicicleta eliptica sa fie mai grea si mai dificil de mutat, vei avea un aparat fitness de calitate care iti va optimiza exercitiile fizice.

Lungimea pasului

Distanta maxima dintre varful piciorului din fata si calcaiul piciorului din spate se numeste lungimea pasului si reprezinta o alta caracteristica tehnica importanta pentru o bicicleta eliptica. Acesta conditioneaza gama de exercitii pe care le poti executa.

Astfel, daca vrei sa rulezi incet si sa nu depui efort prea mare, vei avea nevoie de un aparat cu o lungime mica a pasului, iar daca vrei viteza si antrenamente intense, ai nevoie de un aparat cu o lungime mare a pasului.

Achizitionand o un model eliptic cu o lungime a pasului prea mica, miscarile vor fi limitate si te vei simti frustrat in timpul exercitiilor. Aparatele de calitate au o lungime a pasului de cel putin 45 cm si permit reglarea acestuia.

Greutatea persoanei care va utiliza bicicleta eliptica

Este parametrul care indica rezistenta cadrului modelului eliptic si trebuie corelat cu greutatea maxima a utilizatorilor care vor lucra pe acel aparat. Daca acestia au peste 140 de kg, vor avea nevoie de o bicicleta eliptica robusta.

Aparatele de acest tip din salile de sport care trebuie sa faca fata utilizatorilor de diverse greutati si exercitiilor de lunga durata sunt concepute sa suporte peste 180 de kg.

Sistem de monitorizare a ritmului cardiac

Bicicleta eliptica poate monitoriza ritmul cardiac prin senzori handgrip care citesc valorile din palme sau, in cazul modelelor de calitate superioara, prin curea toracica wireless care asigura masuratori mai precise decat senzorii din palme. De asemenea, poti gasi modele de eliptice care pot ajusta nivelul de dificultate in functie de ritmul cardiac si care te vor ajuta sa iti atingi obiectivele fara sa iti pui sanatatea in pericol.

Reglarea inclinatiei

Majoritatea elipticelor permit setarea rezistentei dorite si sunt putine modele care permit si ajustarea inclinatiei, dar merita sa le iei in considerare. Exercitiile realizate la inclinatii mari sunt mai dificile decat cele plane si te ajuta sa arzi mai multe calorii. Mai mult, regland inclinatia poti lucra si alte grupe de muschi. Astfel, daca la rularea plana lucrezi muschii gambelor si cvadricepsii, la inclinatie mare poti lucra muschii gluteali si bicepsii.

Tine cont de aspectele de mai sus si alege modelul de bicicleta eliptica optim pentru necesitatile si obiectivele tale. De asemenea, investeste inteligent in produse de calitate, durabile si rezistente, pe care sa le poti utiliza fara probleme mai multi ani!