aprilie 26, 2024
germeni, seminte pentru germinat

Puterea plantelor – germeni, seminte pentru germinat

Stiai ca germenii sau semnintele pentru germinat sunt o veritabila bomba nutritionala pentru santatea ta?

Ai auzit pana acum despre germeni sau despre semintele pentru germinat? Sunt mici comori pentru sanatatea noastra care sunt pe cale sa revolutioneze domeniul dieteticii sau al nutritiei.

Germenii sunt mici alimente sau plante care iti vor doar binele. Si sa le acorzi o sansa la tine in farfurie reprezinta o excelenta alegere. Sunt bogati in vitamine, minerale, proteine, enzime, acizi grasi esentiali si aminoacizi si sunt pe podium atunci cand vine vorba despre beneficiile lor din domeniul sanatatii. Care este secretul lor? Procesul de germinare care le mareste din valoarea nutritiva.

Intr-o salata, pe tot felul de preparate, la micul dejun sau in aperitive, germenii sau semintele pentru germinat sunt foarte usor de intergrat in meniul zilnic.

Ce sunt insa germenii? Despre ce este vorba?

Germenii provin de la seminte uscate in prealabil care se pun la germinat, udandu-se si punandu-se intr-un loc luminos si la temperatura ambianta. Semintele uscate vor creste astfel si vor deveni in doar cateva zile o planta in miniatura cu frunze. Procesul de germinare este cel care va mari nivelul de vitamine si de enzime din alimente si care le va ameliora gradul de digestibilitate.

Cu alte cuvinte, vor fi mai usor de asimilat de catre organism. In plus, fiecare tip de samanta are propriile sale virtuti. Astfel ca semintele de Alfa Alfa, de telina, de fenicul, de mustar, de ceapa sunt foarte bogate in vitamina C. Semintele de fasole Mung sunt celebre pentru nivelul lor de vitamina A si E. La fel ca si cele de susan, de praz sau de napi. Cele de linte, de mei sau de creson sunt foarte bogate in fier.

Care sunt diferitele tipuri de seminte pentru germinat sau germeni? Exista numeroase tipuri. Procesul de germinare se poate folosi pentru o multime de seminte- pentru leguminoase- linte, naut, fasole Mung, Alfa Alfa, mazare, pentru legume- ridiche, telina, varza, napi sau fenicul, pentru cereale- orez, ovaz, quinoa, mei, secara sau orz, pentru oleaginoase sau mucilagii.

Semintele de fasole Mung (germeni) sunt foarte bogate in vitamine, proteine vegetale, in oligo-elemente, fibre si aminoacizi esentiali. Aceasta specie de soia verde, foarte asemanatoare cu fasolea, este foarte des folosita mai ales in bucataria asiatica. In medicina traditionala chinezeasca se foloseste mai ales pentru proprietatile sale detox.

Un aliment de baza deci din bucataria asiatica, fasolea mung este plina de prospetime, este crocanta si este pe placul celor mici sau celor mari.

Poti alege si semintele de rucola eco germeni, care sunt foarte aromate, putin picante, foarte bogate in uleiuri, vitamine, dar si calciu, potasiu sau fosfor, care detin minunate proprietati tonice sau digestive.

Germenii Lucerna sunt cei mai cultivati si consumati alaturi de cei de fasole Mung. Merg de minune cu salate sau cu aperitive. Contin vitamine, minerale si proteine vegetale, adica toate ingredientele necesare pentru o sanatate de fier. Se folosesc in mod traditional pentru unghiile fragile sau parul casant. Dar sunt si un excelent stimulent natural.