iunie 21, 2024
O aplicație care luptă împotriva epilepsiei

O aplicație care luptă împotriva epilepsiei

Compania americana Microsoft lucreaza impreuna cu 5 centre universitare pentru dezvoltarea unui program pentru bratara lor inteligenta care a fost foarte asteptata de catre utilizatorii de telefoane cu Windows Phone.

Aplicatia va fi dedicata in mod special persoanelor care sufera de epilepsie, astfel incat, prin purtarea bratarii si avand aplicatia instalata, softul specializat va putea sa analizeze persoana care sufera de epilepsie, iar prin acest fel va putea sa cunoasca obiceiurile pe care le are, dar, mai ales, va putea sa atentioneze purtatorul cu cateva momente inainte de a aparea o criza de epilepsie.

Astfel, aplicatia invatand care sunt semnele care duc pacientul spre o criza de epilepsie, acesta va putea sa primeasca sfaturi sau recomandari direct de la un medic, chiar inainte ca si criza sa se instaleze. Aplicatia fiind legata la doua capete, primul fiind cel care este la pacient, iar cel de-al doilea, la un grup de medici specializati care vor primi notificari frecvent despre pacientii lor.

Chiar daca o astfel de tehnologie pare greu de implementat, este bine de stiut ca exista niste persoane care isi dau tot interesul pentru a putea ca sistemul sa fie implementat, reducandu-se astfel considerabil problemele persoanelor care sufera de epilepsie.

Pe langa, avand in vedere faptul ca bratara poate fi purtata in permanenta, bratara ii va ajuta pe pacienti sa detecteze si o oarecare criza care poate aparea spontan in timpul noptii. Aplicatia va putea astfel sa vina in ajutorul persoanelor in cauza, dar mai ales, ii poate ajuta sa isi imbunatateasca stilul de viata.

Proiectul dezvoltat de Microsoft nu este primul, inaintea acestuia si alti cercetatori au mai testat astfel de softuri impotriva epilepsiei, unul dintre acestea numindu-se Epilepsy Combat, o aplicatie dezvoltata in anul 2015 de catre doi romani, bazandu-se, de asemenea, tot pe o bratara inteligenta.