iulie 20, 2024
domenii web
Web

Ce trebuie sa stii despre domeniile web

De ce ar trebui sa intregistrezi domeniul dorit?

In zilele noastre, aproape toata lumea are un site, de la agentiile imobiliare pana la adolescentii care detin un blog. Chiar si fotografii amatori sau elevii detin un blog sau un site. Si intregistrarea domeniului Web reprezinta prima etapa importanta atunci cand vrei sa fii vizibil pe Web si sa atragi cat mai multi vizitatori.

Te mai intrebi insa de ce ar trebui sa inregistrezi domeniul dorit?

Inregistrand unul sau mai multe nume de domenii vei reusi sa te bucuri de un grad de protectie mai ridicat pentru tine si firma ta, pentru identitatea ta electronica, numele tau, marca ta, produsele tale, dar si pentru imaginea ta.

Acest lucru iti permite in acelasi timp sa:

  • sa il pastrezi si sa eviti ca acesta sa nu mai fie luat de altcineva inca o data.
  • sa previi orice practica prejudiciabila – piratare, concurenta neloiala, etc.
  • sa iti protejezi spatiul de comunicare pe Internet
  • sa multiplici posibilitatile de accesare pentru site-ul tau si/sau sa rezervi posibilitatea de a crea mai multe.

Inca nu esti convins de faptul ca si tu ar trebui sa tii propriul domeniu?

Sa dispui de un nume de domeniu este un lucru relativ simplu, care nu costa prea mult si care este accesibil tuturor. Care mai sunt avantajele inregistrarii unui domeniu sau cele aduse de un nume de domeniu?

  • numele de domeniu este cel care iti confera un presitiiu profesional de prim plan.
  • te ajuta sa ai un site mai usor de retinut de catre utilizatori.
  • te ajuta sa obtii conturi de e-mail usor de personalizat.
  • te ajuta sa iti optimizezi site-ul pe motoarele de cautare (SEO).
  • numele de domeniu este cel care face parte din idenitatea firmei tale.

Care sunt pericolele cu care te poti confrunta atunci cand nu iti inregistrezi numele de domeniu?

Cea mai dramatica situtie se poate intampla atunci cand dispune de numele tau de domeniu inainte de tine. S-ar putea chiar ca cei din concurenta sa dispuna de acelasi nume de domeniu ca si tine. Si este extrem de complicat sa iti recuperezi numele de domeniu.

In plus, cei care se preocupa de optimizarea SEO in strategia lor de marketing stiu cat de benefica este inregistrarea numelui de domeniu.

De asemenea, inregistrarea unui nume de domeniu este un lucru foarte util atunci cand ti-ai uitat parola. Inregistrarea unui nume de domeniu iti va permite sa ai propriile tale conturi de mesagerie. Deci se vor elimina si riscurile de pierderi.

Cine isi va aminti de numele site-ului tau Web? Trebuie sa tii cont de faptul ca adresele foarte lungi sunt foarte greu de retinut.

E-mail-urile gratuite sunt mai suspicioase. Unele firme se folosesc de serviciile gratuite de mesagerie. Dar o adresa de e-mail care contine si numele firmei tale pare mult mai serioasa. Nu-i asa?

Inregistreaza deci numele tau de domeniu pentru ca partenerii, clientii tai si potentialii tai clienti sa e gaseasca mai usor pe Web. Este cel mai important semn al prezentei tale pe Web.